Salaiset uskovat 2021

Nimi: Mary Mohammadi

Miksi kirjoitamme: Mary on rohkea nuori iranilaisaktivisti, joka puhuu kristittyjen ja myös kaikkien muidenkin ihmisoikeuksien puolesta. Hänet on pidätetty ja vangittu useaan kertaan toimintansa vuoksi.Hän vietti kuusi kuukautta vankilassa, koska on erään kotiseurakunnan jäsen. Häntä on kohdeltu vankilassa kaltoin ja painostettu myös vankilan ulkopuolella. Mary erotettiin yliopistosta, ja hän menetti voimistelunopettajan työnsä.

Suora lainaus häneltä: ”En kaipaa sääliä, valitteluja enkä murhetta. Olen tässä vain paljastaakseni painostuksen ulottuvuudet, joista ei puhuta. Aina siihen päivään saakka kun näen, että jokaisen ihmisoikeusrikkomusten uhrin oikeudet toteutuvat, ja pääsen juhlimaan vainoajien sekä tyrannien väistämätöntä tappiota. Haluan nähdä ihmiskunnan puhdistuvan tästä epäoikeudenmukaisuuden häpeätahrasta mahdollisimman pian”.

Nimi: Taher (isä), Donya (äiti), Arezoo (26, naimisissa, 1-vuotias poika), Farah (16)

Miksi kirjoitamme: Tämä muslimitaustainen kristitty perhe on kokenut monia vaikeuksia Iranissa. Yksi niistä oli perheen isän, Taherin, pidätys. Hänen vapauduttuaan heidän oli paettava maasta. Nykyään he asuvat Turkissa pakolaisina, eikä elämä siellä ole ongelmatonta.

Lainaus: laulu, joka on lähellä perheen jokaisen jäsenen sydäntä: (Suom. sovitus: Kyösti Roth. Sanoittaja tuntematon)
Kaikki annan Jeesukselle
Itseni Hälle luovutan
Häntä tahdon rakastaa
Ja Hälle kuulun ainiaan
Sulle kokonaan
Sulle kokonaan

Nimi: Kouroush

Miksi kirjoitamme: Kouroush on pakolainen ja entinen vanki Iranista. Hän tietää Turkissa pakolaisena elämisen toivottomuuden koettuaan sen itse. Hän ja muutamat muut avasivat jokin aika sitten monitoimitalon uusille tulokkaille. Paikassa he voivat olla kuin kotonaan, puhua äidinkieltään, kertoa tarinansa ja löytää apua. Talossa he voivat sammuttaa Jumalan Sanan janonsa.

Lainaus: kristittynä Iranissa kokemastaan kohtelusta: ”Ei ollut rikosta, joka olisi selittänyt kohteluni. En murhannut ketään enkä varastanut mitään. Luovutin vain sydämeni Jeesukselle”.

Nimi: Saghar

Miksi kirjoitamme: Kun pastori Sagharin kotiin tehtiin ratsia hän tiesi, kuinka reagoida joutumatta vankilaan. Hän piti seurakuntansa kasassa sen vaikeimman ajanjakson halki. Hän kuitenkin lähti maasta eikä voi palata riskittä.

Lainaus: kotiseurakunnasta: ”Ensimmäinen asia, jonka turvallisuuspalvelut tekevät, on pyrkiä murtamaan yhtenäisyytemme, mutta yhdessä pysyminen auttaa meidät näiden aikojen läpi. Yhteys on välttämätöntä kasvulle”.

Kampanja on voimassa: 1.4. – 1.10.

Ohjeet kirjoittajille:
• Käytä mieluiten onnittelukortteja, lasten piirustuksia ja postikortteja.
• Iranilaiset pitävät korteista, joissa on maisemia, maaseutua, vuoria, kukkia, vettä ja puutarhoja.
• Käytä yksinkertaista englantia (tai farsia). Pidä viestisi lyhyenä ja käsialasi selkeänä.

Turvallisuus ja herkkätunteisuus:

• Ethän vatvo vastaanottajan ahdinkoa tai kerro kotimaassasi elämisen siunauksista.
• Älä mainitse Open Doorsia.
• Älä mainitse islamia.
• Älä viittaa Israeliin edes käyttäessäsi raamatunkohtia. Älä myöskään käytä kuvia, lippuja ja karttoja Israelista. Älä käytä heprealaista merkistöä.
• Älä kritisoi maan uskontoa tai uskonnollisia ääriryhmiä, sen hallitusta, oikeuslaitosta tai poliittisia johtajia.
• Älä lähetä kortteja, joiden kuvan pääosassa on eläin, sillä tämä on kulttuurillisesti sopimatonta. Eläin osana maisemakuvaa on sallittu.
• Älä lähetä rahaa tai ehdota apua.
• Voit kertoa nimesi ja kotimaasi, mutta älä kerro koko osoitettasi.

Lähetä korttisi osoitteeseen:
Open Doors/kortit
PL 71
02701 Kauniainen