World Watch List 2020 sijalla 18: Uzbekistan

Rukous Uzbekistanin puolesta

Isä Jumala, sokaise Uzbekistanin viranomaisten silmät sinun kirkkosi toiminnalle. Suojele kansaasi ja anna sille rohkeutta ja voimaa. Kun muslimitaustaiset uskovasi karkotetaan omista perheistään, anna heidän löytää uusi perhe kirkosta.

Vainon pääsyyt: itsevaltaisen hallinnon vainoharhaisuus,
ääri-islamilaisten painostus
Väkiluku: 32,8 miljoonaa
Kristittyjen määrä: 349 000
Pääuskonto: islam
Hallitusmuoto: autoritaarinen presidentillinen tasavalta
Johtaja: presidentti Shavkat Mirziyoyev

Kristityt kohtaavat valtion vainoa poliisin, turvallisuuspalvelun ja paikallisviranomaisten kautta. Ne seuraavat uskonnollista toimintaa mm. salakuuntelemalla koteja ja puhelimia, soluttautumalla ryhmiin ja osallistumalla jumalanpalveluksiin. Rekisteröimättömät kirkot kärsivät toistuvista poliisien ratsioista, uhkailuista, pidätyksistä ja sakkorangaistuksista.
Uzbekistanin islamilaisesta kulttuurista johtuen suurimman vainojen taakan kantavat muslimitaustasta kristityiksi kääntyneet. He kokevat painostusta ja toisinaan myös ruumiillista väkivaltaa. Heidän perheensä ja yhteisönsä yrittävät pakottaa heidät takaisin islaminuskoon.

Uzbekistan

#Uzbekistan #opendoors #vainotutkristityt #worldwatchlist #Jeesus #seurakunta #uskovaisetnuoret #Jumala #usko #toivo #rakkaus

Seuraa meitä Instagramissa

View this post on Instagram

World Watch List 2020 sijalla 18: Uzbekistan Rukous Uzbekistanin puolesta Isä Jumala, sokaise Uzbekistanin viranomaisten silmät sinun kirkkosi toiminnalle. Suojele kansaasi ja anna sille rohkeutta ja voimaa. Kun muslimitaustaiset uskovasi karkotetaan omista perheistään, anna heidän löytää uusi perhe kirkosta. Vainon pääsyyt: itsevaltaisen hallinnon vainoharhaisuus, ääri-islamilaisten painostus Väkiluku: 32,8 miljoonaa Kristittyjen määrä: 349 000 Pääuskonto: islam Hallitusmuoto: autoritaarinen presidentillinen tasavalta Johtaja: presidentti Shavkat Mirziyoyev Kristityt kohtaavat valtion vainoa poliisin, turvallisuuspalvelun ja paikallisviranomaisten kautta. Ne seuraavat uskonnollista toimintaa mm. salakuuntelemalla koteja ja puhelimia, soluttautumalla ryhmiin ja osallistumalla jumalanpalveluksiin. Rekisteröimättömät kirkot kärsivät toistuvista poliisien ratsioista, uhkailuista, pidätyksistä ja sakkorangaistuksista. Uzbekistanin islamilaisesta kulttuurista johtuen suurimman vainojen taakan kantavat muslimitaustasta kristityiksi kääntyneet. He kokevat painostusta ja toisinaan myös ruumiillista väkivaltaa. Heidän perheensä ja yhteisönsä yrittävät pakottaa heidät takaisin islaminuskoon. https://opendoors.fi/Uzbekistan #Uzbekistan #opendoors #vainotutkristityt #worldwatchlist #Jeesus #seurakunta #uskovaisetnuoret #Jumala #usko #toivo #rakkaus

A post shared by Open Doors Finland (@opendoorsfi) on

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.