World Watch List 2020 sijalla 36: Turkki

Rukous Turkin puolesta:

Pyhä Henki, pidä seurakuntasi elossa Turkissa. Anna rauha niille, joiden täytyy salata uskonsa. Suojele niitä, joita syrjitään työpaikoillaan, ja anna viisautta ja rohkeutta seurakunnille, jotka haluavat julistaa ilosanomaa Jeesuksesta.

Vainon pääsyyt: islamistinen sorto, uskonnollinen nationalismi, etninen vihamielisyys, diktatorinen vainoharhaisuus
Väkiluku: 83 miljoonaa
Kristittyjen määrä: 173 000
Pääuskonto: islam
Hallitusmuoto: presidentin johtama tasavalta
Johtaja: presidentti Recep Tayyip Erdogan

Muslimitaustaiset kristityt salaavat usein uskonsa. Islamin hylkääminen merkitsee turkkilaisen identiteetin hylkäämistä ja pettämistä, ja kristitty tuottaa perheelleen häpeää. Kristittyjä saatetaan uhata avioerolla sekä perimysoikeuksien menettämisellä.
Etniset vähemmistöt, kuten kreikkalaisortodoksit, armenialais- ja syyrialaiskristityt, kokevat syrjintää työpaikoillaan, erityisesti mikäli työnantajalla on yhteyksiä hallitukseen. Uskonto merkitään henkilöllisyystodistukseen, ja näin ollen kristittyjä työnhakijoita on helppo syrjiä.

Turkki

#Turkki #opendoors #vainotutkristityt #worldwatchlist #Jeesus #seurakunta #uskovaisetnuoret #Jumala #usko #toivo #rakkaus

Seuraa meitä Instagramissa

View this post on Instagram

World Watch List 2020 sijalla 36: Turkki Rukous Turkin puolesta: Pyhä Henki, pidä seurakuntasi elossa Turkissa. Anna rauha niille, joiden täytyy salata uskonsa. Suojele niitä, joita syrjitään työpaikoillaan, ja anna viisautta ja rohkeutta seurakunnille, jotka haluavat julistaa ilosanomaa Jeesuksesta. Vainon pääsyyt: islamistinen sorto, uskonnollinen nationalismi, etninen vihamielisyys, diktatorinen vainoharhaisuus Väkiluku: 83 miljoonaa Kristittyjen määrä: 173 000 Pääuskonto: islam Hallitusmuoto: presidentin johtama tasavalta Johtaja: presidentti Recep Tayyip Erdogan Muslimitaustaiset kristityt salaavat usein uskonsa. Islamin hylkääminen merkitsee turkkilaisen identiteetin hylkäämistä ja pettämistä, ja kristitty tuottaa perheelleen häpeää. Kristittyjä saatetaan uhata avioerolla sekä perimysoikeuksien menettämisellä. Etniset vähemmistöt, kuten kreikkalaisortodoksit, armenialais- ja syyrialaiskristityt, kokevat syrjintää työpaikoillaan, erityisesti mikäli työnantajalla on yhteyksiä hallitukseen. Uskonto merkitään henkilöllisyystodistukseen, ja näin ollen kristittyjä työnhakijoita on helppo syrjiä. https://opendoors.fi/Turkki #Turkki #opendoors #vainotutkristityt #worldwatchlist #Jeesus #seurakunta #uskovaisetnuoret #Jumala #usko #toivo #rakkaus

A post shared by Open Doors Finland (@opendoorsfi) on

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.