World Watch List 2020 sijalla 39: Etiopia

Rukous Etiopian puolesta
Taivaan isä. Auta, että radikaali islam ei enää kasvaisi Etiopiassa. Näet siskomme ja veljemme, jotka islamista kääntyneinä joutuvat eristetyiksi ja monesti heiltä evätään perheoikeudet. Anna sopua ortodoksikirkolle ja evankelisille kirkoille.

Vainon pääsyyt: islamistinen sorto, kirkkokuntien väliset erimielisyydet, etninen vihamielisyys, hallinnon vainoharhaisuus
Väkiluku: 110,1 miljoonaa
Kristittyjen määrä: 65,8 miljoonaa
Pääuskonto: kristinusko
Hallitusmuoto: demokraattinen liittotasavalta
Johtaja: pääministeri Abiy Ahmed
Kristittyihin kohdistuva vaino vaihtelee alueittain. Esimerkiksi kaupunkiseuduilla ja pääosin protestanttien asuttamilla alueilla kristityt kohtaavat vähemmän vakavia vaikeuksia jättäessään ortodoksisen kirkon. Heidän perheensä saattavat silti vastustaa valintaa.
Pääasiassa muslimien asuttamissa maaseutuyhteisöissä kristittyjä estetään käyttämästä paikallisia palveluja. He saattavat joutua myös jopa äärimuslimien hyökkäysten kohteeksi. Kristityiksi kääntyneet muslimit kokevat myös perheidensä ja lähiyhteisöjensä painostusta.

Etiopia

#Etiopia #opendoors #vainotutkristityt #worldwatchlist #Jeesus #seurakunta #uskovaisetnuoret #Jumala #usko #toivo #rakkaus

Seuraa meitä Instagramissa

View this post on Instagram

World Watch List 2020 sijalla 39: Etiopia Rukous Etiopian puolesta Taivaan isä. Auta, että radikaali islam ei enää kasvaisi Etiopiassa. Näet siskomme ja veljemme, jotka islamista kääntyneinä joutuvat eristetyiksi ja monesti heiltä evätään perheoikeudet. Anna sopua ortodoksikirkolle ja evankelisille kirkoille. Vainon pääsyyt: islamistinen sorto, kirkkokuntien väliset erimielisyydet, etninen vihamielisyys, hallinnon vainoharhaisuus Väkiluku: 110,1 miljoonaa Kristittyjen määrä: 65,8 miljoonaa Pääuskonto: kristinusko Hallitusmuoto: demokraattinen liittotasavalta Johtaja: pääministeri Abiy Ahmed Kristittyihin kohdistuva vaino vaihtelee alueittain. Esimerkiksi kaupunkiseuduilla ja pääosin protestanttien asuttamilla alueilla kristityt kohtaavat vähemmän vakavia vaikeuksia jättäessään ortodoksisen kirkon. Heidän perheensä saattavat silti vastustaa valintaa. Pääasiassa muslimien asuttamissa maaseutuyhteisöissä kristittyjä estetään käyttämästä paikallisia palveluja. He saattavat joutua myös jopa äärimuslimien hyökkäysten kohteeksi. Kristityiksi kääntyneet muslimit kokevat myös perheidensä ja lähiyhteisöjensä painostusta. https://opendoors.fi/Etiopia #Etiopia #opendoors #vainotutkristityt #worldwatchlist #Jeesus #seurakunta #uskovaisetnuoret #Jumala #usko #toivo #rakkaus

A post shared by Open Doors Finland (@opendoorsfi) on

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.