Konflikti kiihtyy Pohjois-Syyriassa. YK:n arvion mukaan Turkin iskujen seurauksena jo yli 100 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Kriisin keskellä on noin 40 000 – 50 000 kristittyä. Nämä kristityt sisaremme ja veljemme tarvitsevat tukeasi ja rukoustasi juuri nyt.

Open Doorsin paikalliset yhteistyökumppanit auttavat alueella tukien ja tuoden toivoa. He jakavat ruokaa, sairaanhoitoa ja polttoainetta hyvin haavoittuvassa asemassa oleville kristityille.

Pastori George tarjoaa suojaa kristityille kurdeille, joiden kodit on tuhottu. Fadi Habsouno loukkaantui, kun ohjukset tuhosivat hänen kotinsa. Myös hänen vaimonsa on loukkaantunut ja kriittisessä tilassa. Lääkärien mukaan hän voi jäädä pysyvästi halvaantuneeksi. Pastori George sanoo: ”Annoimme hänelle rahaa lääkkeisiin, mutta toimenpiteet ovat kalliita. Hänen vaimonsa on ehkä siirrettävä Damaskokseen hoidettavaksi Qamishlin sairaalan kehnon varustuksen vuoksi. ”

”Olemme erittäin huolestuneita kaikista iskuja pakenevista”, sanoo Open Doorsin kenttäjohtaja. ”Kristityt joutuvat pelkäämään paitsi taisteluita, myös vapauden menettämistä, joka uhkaa ääriliikkeiden tullessa. Nämä ihmiset tarvitsevat maailmanlaajuisen kirkon rukoustukea. Rukoilkaa. Pyytäkää muita kristittyjä rukoilemaan. Tukekaa taloudellisesti kurdikristittyjen avustamista.”

Rukousaiheita:

– Pyydetään kansainvälisen yhteisön tehokasta toimintaa ja nopeaa ratkaisua.
– Pyydetään varjelusta kaikille taisteluiden keskelle joutuneille, erityisesti pastoreille ja kirkon työntekijöille, jotka ovat auttamassa ja tukemassa alueen kristittyjä.
– Pyydetään johdatusta Syyrian kirkolle, että se olisi myös valona näinä pimeinä aikoina.
– Rukoillaan rauhaa pohjoiselle raja-alueelle.

Lahjoita Syyrian kristityille

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.