Valtion virkamiehet ovat vastuussa suurimmasta osasta kristittyjen vainoja Tadžikistanissa. He tekevät ratsioita kristittyjen kokoontumisiin, pidättävät uskovia ja takavarikoivat kristillisiä aineistoja. Maassa ei ole lupa harjoittaa mitään muuta kuin sellaista uskonnollista toimintaa, jota valtio säätelee. Kaikkea kristillistä toimintaa tarkkaillaan. Rekisteröidyillä ryhmillä on joitakin vapauksia, mutta on äärimmäisen vaikea saada ryhmäänsä rekisteröidyksi. Ei ole laitonta kääntyä kristinuskoon, mutta perhe voi hakata vasta uskoon tulleen ja häntä saatetaan painostaa luopumaan uskostaan.

Lapset ja nuoret eivät saa osallistua pyhäkouluun, eikä heille saa antaa uskonnollista kasvatusta. Koulussa kyllä opetetaan islamin uskoa, ja kaikkien lasten on pakko osallistua niille tunneille. Kaiken kristillisen nuorisotyön on tapahduttava salassa.

Seuraa meitä Instagramissa

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.