Islamistiset ääriryhmät ovat lisänneet toimintaansa Kaukasuksen alueella lähellä Keski-Aasiaa sekä Dagestanin ja Tšetšenian tasavalloissa. Vuonna 2018 ne tappoivat ainakin kuusi kristittyä kirkkoihin hyökätessään.

Venäläiset ovat ylpeitä perinteistään ja saavutuksistaan. Noin 78% Venäjän väestöstä kuuluu Venäjän ortodoksiseen kirkkoon, jota arvostetaan suuresti. Tämä aiheuttaa jännitteitä ortodoksikirkon ja muiden kirkkojen, erityisesti protestanttien, välille.

Lue lisää: opendoors.fi/venaja ”Älä pelkää vankilaan joutumista uskosi tähden. Jumala käyttää sitä vahvistaakseen sinua. Näemme, että siellä, missä on painostusta ja vainoa, Jumalan nimi saa enemmän kunniaa kuin siellä, missä uskontoaan voi harjoittaa vapaasti.”
– Venäläisen Nikolain todistus

Nikolaita vainottiin Jeesuksen takia kymmeniä vuosia sitten, kun Venäjä oli osa Neuvostoliittoa. Venäjällä on vuosia vallinnut suhteellinen uskonnonvapaus, mutta nyt se on palannut World Watch -listalle. ”Olkaa vahvoja ja rohkeita, älkää pelätkö älkääkä säikkykö noita kansoja, sillä Herra, teidän Jumalanne, kulkee teidän kanssanne. Hän ei jätä teitä yksin eikä hylkää teitä.” 5. Moos. 31: 6

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.