Äärihindujärjestön johtaja on julistanut poistavansa kristinuskon Intiasta vuoteen 2021 mennessä. Hyökkäykset yleensä lisääntyvät, kun seurakunta kokoontuu yhteen. Tästä syystä pääsiäisenä on yhä enenevissä määrin vaarallista tulla kirkkoon.

Myös viime vuoden pääsiäisenä raportoitiin välikohtauksista Intiassa.

Intialainen kirkko

Erään pastorin kimppuun hyökättiin hänen kirkkonsa ulkopuolella Tamil Nadun osavaltiossa Etelä-Intiassa. Sundar Singh oli johtamassa rukouskokousta kirkossaan Dharmapurin kaupungissa, kun ryhmä miehiä ja naisia alkoi tehdä ilkivaltaa moottoripyörille kirkon ulkopuolella. Kun Singh meni selvittämään asiaa, häntä heitettiin kivillä. Hän joutui saamiensa vammojen vuoksi sairaalaan.

Sen sijaan, että hyökkääjiä olisi rangaistu, he tekivät valituksen pastorista ja syyttivät tätä ”asiattomasta käytöksestä” naisia kohtaan.

Toinen hyökkäys tapahtui pääsiäissunnuntaina Maradurin kylässä. Neljäkymmenpäinen väkijoukko tunkeutui seurakunnan kokoukseen ja hyökkäsi pastorin ja seurakuntalaisten kimppuun.

Lähteen mukaan poliisi ei saavuttuaan tehnyt mitään hyökkäyksen lopettamiseksi.

 

Perheemme jatkaa Jumalan palvelemista

Kristittyjä vastaan tehdyt hyökkäykset ovat usein väkivaltaisia ja voivat johtaa jopa kuolonuhreihin. Vuonna 2017 seurakunnan johtaja Sultan Masih ammuttiin Lounais-Intiassa. Häntä oltiin uhattu kuolemalla, ellei hän lopettaisi saarnaamista.

Pastori Sultan Masihin kirkko

Sultan Masih oli ollut seurakunnan pastori 20 vuotta. Häntä kaipaamaan jäi vaimo ja neljä lasta.

Masih puhui kirkon ulkopuolella puhelimessa, kun hänet ammuttiin.

“Isämme oli rohkea mies eikä koskaan pelännyt kuolla Jeesuksen tähden,” kertoi Masihin poika. ”Olemme perineet hänen intonsa. Perheemme jatkaa Jumalan palvelemista.”

Masihin läheinen ystävä Paul Tamizharasan kertoi World Watch Monitorille hautajaisten jälkeen: ”Murheen keskellä perhe toivoo, että viranomaiset saavat syytetyt kiinni. Vaadimme vastauksia, mutta Punjabin osavaltio ei ole kyennyt löytämään syyllistä.”

 

Muita pääsiäisen aikaan tapahtuneita hyökkäyksiä

Keskeytetty jumalanpalvelus Telangana Sheloha -rukoustalolla

25.3. Uskonnolliset kiihkoilijat keskeyttivät palmusunnuntain jumalanpalveluksen Telogana Sheloha -rukoustalolla Hyderabadissa Balapurin kaupunginosassa. He uhkasivat kristittyjä pahemmilla seuraamuksilla, elleivät he lopettaisi kokousta.

28.3. Kastetilaisuus Intian Evankelisessa Kirkossa (ECI) keskeytyi, kun ryhmä hindukiihkoilijoita pahoinpiteli paikalle kokoontuneita kristittyjä.

30.3. Renta Chintalassa pastori Maddira Kotireddy loukkaantui pahoin, kun kiihkoilijat hyökkäsivät hänen kimppuunsa. Pastori Kotireddy on tunnettu evankelista, jota hindukiihkoilijat ovat useasti vaatineet lopettamaan palvelutyönsä.

 

Vainoihin varautuminen

Paikallisten yhteistyökumppaneineen kautta Open Doors tarjoaa koulutusta vainoihin varautumiseen pastoreille ja seurakuntien johtajille. Nämä seminaarit auttavat uskovia oppimaan raamatullisen tavan reagoida vainoihin ja johtaa seurakuntaa vaikean ajan läpi.

Kristittyjä koulutuksessa Pohjois-Intiassa

”Opin, ettei Jeesuksen seuraaminen ole helppoa ja että saatamme kohdata vaikeuksia uskomme takia. Jaan nämä asiat seurakuntalaisilleni, jotta hekin voisivat olla valmiita kohtaamaan vainoa.” – Koulutukseen osallistunut seurakunnan johtaja.

Tavoitteemme ei ole lopettaa vainoja Intiassa. Palvelutyömme tavoite on vahvistaa vainottua seurakuntaa, jotta he voivat jatkaa Jeesuksen valona yhteisöissään.

Haastamme ihmisiä lahjoittamaan yhden päivän palkan vainotun seurakunnan auttamiseen tänä pääsiäisenä.

Seisotko sinä heidän rinnallaan?

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.