Vastaamme Haasteeseen

Open Doors valmentaa Afrikan kirkkoja Islamin Keskellä
Kristittyjä valmennetaan Afrikassa kohtaamaan islamin eteneminen. Open Doors on tässä haasteessa afrikkalaisten kristittyjen rinnalla. Heitä koulutetaan valmistautumaan vainon kohtaamiseen ja heille järjestetään taloudellisen voimaantumisen ohjelmia. Sinun tuellasi on valtava merkitys näiden kurssien ja ohjelmien toteuttamisessa. Tässä muutamia esimerkkejä:

Theodore osallistui Länsi-Afrikassa koulutukseen vainoon valmistautumiseksi. ”Tämä kurssi auttoi minua ymmärtämään mistä vainossa on kysymys ja mikä on paras tapa sen kohtaamiseen. Ymmärsin, miten voin säilyttää oman ja perheeni uskon. Koulussamme on monia islamista kääntyneitä koulutovereita. Open Doorsin välityksellä saamani tiedon avulla olen selittänyt heille, miksi he joutuvat kärsimyksiin ja perheensä hylkäämiksi. Olen kertonut myös ilosta, joka tulee jälkeenpäin, jos he pysyvät vahvoina. Kiitän Jumalaa, että tajuamme, miksi vainoa on ja miksi Jumalassa pysyminen on niin tärkeää. Kiitos tästä koulutuksesta.”

Binta johtaa naisten ryhmää seurakunnassaan Länsi-Afrikassa. Hän osallistui vainoon valmistautumisen ja palvelevan johtajuuden koulutukseen. ”Kiitän Jumalaa että pääsin mukaan Open Doorsin koulutukseen, koska opin siinä paljon. Ennen ajattelin, että vasta jos sinut tapetaan tai talosi poltetaan, voit sanoa, että sinua vainotaan. Koulutuksen aikana kuitenkin huomasin, että vaino on paljon muutakin.”

”Opin myös, että vastuutehtävässä seurakunnassani tarvitsen palvelijan sydäntä sen sijaan, että odottaisin minua palveltavan. Opin nöyryyttä ja rauhan tekemisen halua. Tunnen rikastuneeni ja haluan jakaa oppimani seurakuntani naisille.”

Sabaru lukee Hausan kielen aakkosia, ”Bii, Boo, Buu, Bai, Bo.” Hän on osallistunut Open Doorsin järjestämälle lukutaitokursille. Lukutaito Auttaa Kristittyjä nostamaan omaa ekonomista statustaan, sekä tukee heidän kasvuaan kristittynä.

”Kiitän Jumalaa tästä kurssista, koska olen oppinut lukemaan ja kirjoittamaan paremmin. Ennen en voinut lukea Raamattua yksin, mutta nykyään voin.  Me kiitämme Jumalaa tästä Kurssista ja Jumala siunatkoon teitä.”

.

Rouva Kaka ja hänen suuri perheensä tulivat vaivoin toimeen ennen kuin saivat käytännön apua Open Doorsilta. Kristittyinä he ovat alueensa ei-toivottua vähemmistöä, johon kuuluvat ihmiset ovat yleensä köyhiä ja kokevat olevansa toisen luokan kansalaisia. ”Sain Open Doorsilta vuohia, ja niistä on ollut iso apu. Kun lasten koulumatka piti maksaa, myin kaksi vuohta kuljetusmaksua varten. Koulumaksuja varten jouduin myymään lisää vuohia. Vuotta myöhemmin yksi vuohista sai kolme kiliä ja toinen sai kaksi. Herra auttakoon minua avustamaan tarpeessa olevia ihmisiä lähelläni!”
Joissakin osissa Afrikkaa tytöt ja nuoret naiset elävät vaarassa joutua kidnapatuiksi ja pakkoavioliittoon. Näin tapahtui Tchimalle, josta tuli kristitty 12-vuotiaana. Sen seurauksena jotkut paikalliset muslimimiehet tekivät elämän kylässä Tchimalle vaikeaksi, ja hänet lähetettiin asumaan tätinsä luokse. Kerran täti laittoi hänet hoitamaan asioita lähikylään. Sillä matkalla moottoripyörätaksin kuljettaja raiskasi Tchiman. Tyttö tuli raskaaksi, ja häpeän vuoksi hänen perheensä naitti hänet muslimimiehelle, joka lupasi huolehtia hänestä ja lapsesta. Avioliitto ei kestänyt kauan. Huolehtimisen sijaan mies varasti rahat, jotka Tchima oli lainannut pientä myyntihommaa aloittaakseen. Tchima pääsi asumaan sukulaisten luo ja ansaitsi elantonsa astioita pesemällä, ruokaa laittamalla ja hirssiä survomalla. Kun Open Doorsissa kuultiin hänen tarinansa, kävimme hänen luonaan ja rukoilimme yhdessä. Tchima sanoi: ”Teidän vierailustanne tuli toivo, että saan jälleen kuulua johonkin.”
Eri puolilla Afrikkaa kasvava määrä islamilaisia kansalaisjärjestöjä järjestää ihmisille pienlainoja. Joitakin tarjotaan erityisesti ei-muslimeille, jotta heidät voitettaisiin islamin kannattajiksi. Mutta tarjous voi olla ansa, jota monet eivät osaa varoa. Näin kävi nigerialaiselle Hannatulle. ”Emme nähneet vaaraa ennen kuin muutamat naiset eivät pystyneet maksamaan lainaa takaisin. Heille sanottiin, että heidän pitää kääntyä muslimeiksi tai he joutuisivat oikeuden eteen. Open Doors neuvoi meitä varomaan tällaista “apua”. Heiltä saimme myös vaihtoehtoisen lainajärjestelyn. Saimme vuohia ja lannoitteita maanviljelykseen, ja maksamme ne sadon jälkeen. Kiitos Open Doors!”
”Nimeni on Rabi. Open Doorsin vainoon valmistautumisen koulutus on antanut minulle voiman panna toivoni Jumalaan. Olen oppinut luottamaan Jumalaan vaikeuksien ja vainon keskelläkin. Hän on minun linnani ja turvapaikkani. Olen myös oppinut elämään musliminaapurien kanssa. Olen oppinut vastaamaan heille, kun he hyökkäävät minua vastaan uskontoa koskevilla kysymyksillään. Pyydän muiden maiden uskovia auttamaan meitä nigerialaisia esirukouksilla”.
Opastamme muslimien keskellä eläviä kristittyjä kärsivällisyyteen ja rukouksiin, tuntemaan hyvin Jumalan Sanan ja toimimaan Jeesuksen elävinä todistajina.
Lähde

La Casitassa asuvalla Mateolla on suuria unelmia

  Kolumbian alkuperäisasukkaiden lapsuus on lyhyt. He alkavat auttaa vanhempiaan jo kuuden, seitsemän vuoden iässä. Lapset lähtevät heidän mukaansa muokkaamaan peltoa, raivaamaan metsää ja pitämään huolta eläimistä. Lastenkin tehtävänä on huolehtia perheen...

“Elämä on Kristus ja kuolema on voitto” – 5 opetusta rakkaansa uskonsa vuoksi menettäneiltä perheiltä

Väkivaltaiset ja veriset hyökkäykset ovat tänä vuonna johtaneet 128 kristityn kuolemaan Egyptissä. Vielä useampi kärsii henkisistä ja fyysisistä vammoista päätettyään seurata Kristusta. Monet perheet ovat menettäneet rakkaitaan. Menetyksen tuska on syvä ja haavat...

Open Doors kouluttaa pyhäkoulunopettajia Indonesiassa

  Muiden vähemmistöjen tapaan kristityt lapset Indonesiassa joutuvat koulussa kiusatuiksi ja saavat muita huonompia arvosanoja, ja monet pakotetaan opiskelemaan islamia. Monet ovat kääntyneet islamiin. -Olemme tähän osittain syypäitä, koska emme ole ravinneet...

Vastaamme haasteeseen

Kristittyjä valmennetaan Afrikassa kohtaamaan islamin eteneminen. Open Doors on tässä haasteessa afrikkalaisten kristittyjen rinnalla. Heitä koulutetaan valmistautumaan vainon kohtaamiseen ja heille järjestetään taloudellisen voimaantumisen ohjelmia. Sinun tuellasi on...

Toivo elää taas – uusi käynti Wasihunin ja hänen perheensä luona

Wasihunin syrjäisellä seudulla Etiopiassa asuva perhe oli ennen koko kylän ainoa kristitty perhe. Heitä pilkattiin ja uhkailtiin jatkuvasti, koska he eivät halunneet palata harjoittamaan perinteistä uskontoa. Perheen isä, Motuma, yritti lempeällä tavalla selittää...

Tutustu Myanmarin tulevaisuuteen

Matkalla tapaamaan lapsia Kello on 7 aamulla, kun nautimme pikaisen, paikallisen aamiaisen: jauhettua, mausteista kanaa riisinuudelien kera höyryävässä liemessä. Ruoka on niin herkullista, että on pakko ottaa santsikierros. Kymmenen minuutin päästä meidät kiidätetään...

Buddhalaisten kotiseuduilla

Open Doors vie sinut Aasiaan tapaamaan buddhalaistaustaisia kristittyjä. Monissa Aasian maissa buddhalaisuus on elämäntapa. Mutta mistä on kyse? Mitä tämä tarkoittaa heille, jotka uskovat Jeesukseen? Kurkistus buddhalaisuuteen Kuuluu laulua, gongien kuminaa, esi-isien...

Rukouksia ja kirjeitä pastori Dayaratnen puolesta

  Vuonna 2001 pastori Dayaratne vaimonsa Malan kanssa avasi Agape-lastenkodin Hambantotassa, vahvasti buddhalaisella alueella Sri Lankassa. Agape-kotiin he ottivat vastaan hyväksikäytettyjä, orpoja ja hylättyjä lapsia ja kohtelivat heitä perheensä jäseninä.   Kateutta...

”Rakastin häntä! Hän rakasti minua! Hän oli suojelijani.” Kertomus Etiopiassa isänsä menettäneen nuoren pojan kivusta

Motuma Kemede ja hänen perheensä olivat ainoita kristittyjä Länsi-Etiopiassa sijaitsevassa kylässään. Jatkuvista parjauksista ja uhkauksista huolimatta, Motuma pyrki aina rakkaudellisesti kertomaan muille kyläläisille, ettei hän voisi osallistua heidän animistisiin...

TURVALLINEN KASVUPAIKKA ”Tartu käteeni”-hanke Egyptin pohjoisosien lapsille

Kerran vuodessa kristityt lapset kaikkialta Pohjois-Egyptistä osallistuvat Tartu käteeni- juhlaan pitämään hauskaa ja oppimaan yhdessä. He oppivat Jeesuksesta Kristuksesta, tekevät käsitöitä ja osallistuvat erilaisiin aktiviteetteihin kuten köydenvetoon. Se on monille...