Uutiset
17.09.2018

Vetoomus kaapatun tyttären puolesta

Boko Haram julkaisi lyhyen ääninauhan Leah Sharibusta, jonka se kidnappasi runsas puoli vuotta sitten. Puolen minuutin tallenteessa kristitty teinityttö pyytää ihmisiä auttamaan häntä ja hänen vanhempiaan. Kuvassa tyttö istuu matolla hijab yllään. Nigerialaistytön vanhemmille nauhan julkaisu toi voivoa.

“Kuullessani hänen äänensä ja nähdessäni hänen kuvansa aloin itkeä”, Leahin äiti kertoi World Watch Monitorille. ”Rakas Jumala, pieni tyttöni on pakotettu hijabiin. Tuo hänet takaisin luokseni.”
“Äitinä tämä aika on ollut hyvin raskas, mutta äänite valoi minuun uutta toivoa ja uskon hänen vapautuvan pian”.

15-vuotias Leah oli ainoa kristitty siinä 109 tytön joukossa, jonka Boko Haramista irtautunut islamistiryhmä sieppasi koulusta Dapchin kaupungissa Kaakkois-Nigeriassa. Ryhmä vapautti myöhemmin 104 tyttöä, ja loppujen viiden uskottiin kuolleen vankeudessa.

Leahia ei vapautettu, koska hän ei suostunut kieltämään uskoaan, kertoi tytön isä Nata Sharibu. Maaliskuussa hän sai kuulla Leahin torjuneen vapautumistarjouksen, joka olisi edellyttänyt muslimiksi kääntymistä. Hän kertoi olleensa surullinen mutta samalla onnellinen, kun hänen tyttärensä ei ollut kieltänyt Kristusta.

“Joka aamu ajattelen herätessäni Leahia ja hänen olosuhteitaan”, hänen äitinsä sanoo. “Aina kun olen menettämässäni toivoni ja itken, Jumala lähettää luokseni jonkun tai saan rohkaisevan puhelun. Jaksan, koska tiedän kristittyjen eri puolella maailmaa rukoilevan Leahin puolesta.”

Huhtikuussa Leah lähetti äidilleen viestin vapautettujen tovereidensa välityksellä: “Älä ole huolissasi, äiti. Tiedän, että kaipaat minua, mutta minä voin hyvin. Jonakin päivänä varmasti näemme toisemme. Jos emme täällä, niin Herramme Jeesuksen Kristuksen sylissä.”

“Olen niin iloinen”, Leahin isä kertoi kuultuaan viimeisimmät uutiset. ”Oli ihana päivä, kun naapurini kiiruhti luokseni ja näytti videon Internetissä. Kuulin Leahini äänen. Vaimoni alkoi itkeä ja koetin tukea häntä. Lopulta hän lakkasi itkemästä ja alkoi laulaa ylistystä Jumalalle.”

“Uskon Leahin olevan elossa, koska niin monet ovat rukoilleet”, hän sanoi . Samalla hän liittyi Leahin vetoomukseen. ”Pyydän vaikutusvaltaisia kristittyjä kaikkialla maailmassa tuomaan tyttäreni asiaa esille ja vetoamaan presidenttiimme, jotta hän ryhtyisi toimiin Leahin kotiin saamiseksi. Videolla Leah pyytää kristittyjen johtajien apua. Niin pyydän minäkin.”

World Watch Monitor julkaisi ensimmäisenä vanhempien vetoomuksen ”#BringBacckOurLeah”.

Lähde