BJP-puolueen vastaus

”Ei voi”, vastaa vuodesta 2014 lähtien Intiassa valtaa pitänyt äärihindulainen BJP-puolue. Intian pääministerin johtaman BJP:n mukaan vain hindu on ”oikea intialainen”. Puolue on ottanut tavoitteekseen tehdä Intiasta hinduvaltion. Kristinuskoa pidetään länsimaisena tuontitavarana – siitä huolimatta, että kristillisen kirkon juuret Intiassa juontuvat jo apostoli Tuomaksen toimintaan 60 jKr. – siis kauan ennen BJP:n taustalla olleiden kansallissosialististen ideologioiden syntyä.

Intiassa nyt käynnissä olevan ”hindulaistamisen” taustalla on kyse politiikasta sekä erilaisesta ihmiskäsityksestä. Kristillinen lähimmäisenrakkaus, joka huolehtii kastittomista köyhistä, on hindulaisuuden näkökulmasta usein käsittämätöntä: Hindulaisen jälleensyntymisopin mukaan alempaan kastiin tai kastittomaksi syntynyt ihminen on saanut ansionsa mukaan. Siksi kastijärjestelmän varaan rakennetussa Intian yhteiskunnassa kristityt luokitellaan kastittomien tavoin yhteiskunnan ”pohjasakkaan”.

Intian sekulaari valtiomuoto on yhteiskunnallisesta syrjinnästä huolimatta mahdollistanut viime vuosiin asti kristillisen kirkon toiminnan maassa. Nyt BJP:n myötä Intian hallitus on kuitenkin uudistanut lakeja vaikeuttaen kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen toimintaa. Viimeisen kahden vuoden aikana yli 20 000 ulkomailta taloudellista tukea saanutta kansalaisjärjestöä on menettänyt toimilupansa. Kristittyihin kohdistuvat väkivallanteot ovat kasvaneet räjähdysmäisesti etenkin Intian maaseudulla. Elokuussa 2018 Intian Maharashtran osavaltion viranomaiset ilmoittivat sulkevansa yhden kirkkorakennuksen joka viikko.

Tätä taustaa vasten toivon, että ymmärrät paremmin tässä lehdessä haastateltuja kristittyjä. Heille Open Doorsin kautta kanavoitu tuki ja rohkaisu on elintärkeää.

Paikallisten yhteistyöjärjestöjen kautta, mahdollistamme ihmisarvoisen elämän tuhansille vainotuille, joista monet ovat naisia ja lapsia. Meena, Sunita, Bahia ja Ashani ovat esimerkkejä niistä traagisista tilanteista, joiden eteen intialaiset kristityt nuoret naiset voivat joutua. Me voimme auttaa heitä.

Pääkirjoitus Open Doors 3/2018 lehdessä

Mitä Open Doors opettaa vainotuille?

Open Doorsilta kysytään usein, mitä opetamme vainotuille kristityille. Yksi yhteistyöohjelman opettajista tiivistää kokonaisvaltaisen palvelun kahdeksaan ydinkohtaan. 1. Kokonaisvaltainen palvelu Kokonaisvaltaisuus tarkoittaa kaikkien puolien huomioimista - esim. että...

”Tuokaa meille todistajia”

Intiassa asuu noin 64 miljoonaa kristittyä, joista arviolta puolet elää vainon uhan alla. Tässä on Ashanin traaginen tarina. Ashanin vanhemmat ja heidän viisi lastaan tulivat uskoon viisi vuotta sitten sen jälkeen, kun Jumala oli parantanut Ashanin vakavasta...

”Kiitän Jumalaa teistä”

Kusum on nuori intialainen nainen, joka iästään huolimatta on joutunut kestämään paljon. Vastoinkäymiset ja vainot ovat kuitenkin pientä Jumalan suuruuden edessä. “Kun rauha, kuin virta, käy tielleni; kun surut, kuin meren aallot, pauhaavat; mikä ikinä minun osani,...

Verta Raamatulla Intiassa

Bahia (nimi muutettu) on 22-vuotias raamattukoululainen Intiasta. Naisen elämä kristittynä on ollut vainoa täynnä. Pahoinpitelyistä huolimatta hänen tahtonsa levittää evankeliumia ei horju. Sinun avullasi Bahiaa ja hänen kaltaisiaan kristittyjä voidaan auttaa Intiassa...

Jumala ei jätä vainottuja Intiassa

Hindu-kylässä asunut Tilak kääntyi kristityksi ja hänen johdollaan uskon löysi 40 perhettä. Kylässä alkoi kiihkeä vastustus. Tilakia syytettiin aivopesusta ja kristinuskolla myrkyttämisestä, joten hänet päätettiin tappaa. Hindut saivat tuekseen alueella toimivat...

”He eivät tiedä, mitä he tekevät”

Nuoret sisarukset joutuivat pahoinpidellyiksi uskonsa tähden. Pelko oli lannistaa heidät, mutta kristittyjen tuki lähellä ja kaukana, sekä usko Jumalaan nostivat heidät takaisin jaloilleen – entistä rohkeampina. Anna anteeksi - he eivät tiedä, mitä he tekevät Mikä on...

Voiko intialainen olla kristitty?

BJP-puolueen vastaus ”Ei voi”, vastaa vuodesta 2014 lähtien Intiassa valtaa pitänyt äärihindulainen BJP-puolue. Intian pääministerin johtaman BJP:n mukaan vain hindu on ”oikea intialainen”. Puolue on ottanut tavoitteekseen tehdä Intiasta hinduvaltion. Kristinuskoa...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.