RAKKAUDEN, ILON JA ANTEEKSIANNON MAJAKAT.

HARVINAINEN JA AINUTLAATUINEN VÄLÄHDYS EGYPTIN MAASEUDULLA TOIMIVAAN NAISTEN OPETUSLAPSEUSRYHMÄÄN.
On perjantai-iltapäivä eteläisessä Egyptissä. Rukouskutsu kuuluu kaiuttimista ja mustiin kaapuihin pukeutuneet naiset kulkevat miespuolisten sukulaistensa perässä moskeijaan. Naisina heitä pidetään usein miehiä vähempiarvoisina.
Vielä vähäarvoisempana pidetään sitä naisjoukkoa, joka on koolla moskeijan lähellä – kristittyjen naisten ryhmä. Nämä naiset kohtaavat jatkuvasti sitä, miten miehet halveksuvat ja ahdistelevat heitä.  Mutta heidän ilon täyttämä ylistyksensä paljastaa, että he ovat parantuneet tästä naisten alistamisen valheesta, jota on ajoittain esiintynyt myös Egyptin kristillisessä kirkossa.

Seuraavassa lyhyessä videopätkässä naiset laulavat laulua, jossa on mm. seuraavat sanat: ”Jumala on ottanut minut lapsekseen. Hän hyväksyy minut ja Hän tahtoo tukea minua.”

Ryhmässä naiset etsivät ja löytävät läheisemmän yhteyden Jumalaan ja toisiin ryhmän jäseniin. Kun yksi kertoo omasta hankalasta tilanteestaan toiset kuuntelevat. Taakka on jaettu, kyyneleitä on vuodatettu ja parantuminen on mahdollista.

Vaikka kaikki  ryhmän naiset ovat kasvaneet pienestä pitäen kristillisen kirkon yhteydessä, tämän ryhmän lähestymistapa opetuslapseuteen on heille uusi.

”Jos joku haluaa oppia puhumaan Jumalan kanssa, hänen täytyy osallistua tällaiseen ryhmään”  yksi naisista sanoo. ”Me jaamme taakkamme ja rukoilemme toistemme puolesta. Täällä me opimme, mitä todella tarkoittaa rakkaus toisia kohtaan.”

Sitten on aika opiskella raamattua. ”Tällä kertaa opettajana on Amany (Nimi keksitty ja jutussa käytetään kuvituskuvia jäsenten turvallisuutensa takaamiseksi).” Hän on kenttätyöntekijä ja itsekin maaseudun kristitty.

”Haluan näiden naisten tietävän, että Jumalalle he ovat kallisarvoisia ja rakkaita. Jumala loi heistä ainutkertaisia.  Heitä rakastetaan ja heillä on ratkaisevan tärkeä rooli Jumalan valtakunnan edistymisessä Egyptissä.”

Ryhmän naiset odottavat malttamattomia  vuoroaan voidakseen kertoa, kuinka Jumala on tehnyt työtä heidän elämässään. Heillä on paljon kerrottavaa. Seuraavassa videopätkässä yksi naisista kertoo, kuinka opetuslapseusryhmä on auttanut ja rohkaissut häntä ”olemaan valo, joka loistaa kodissa, perheessä ja naapurustossa.”
Tälläisiä ryhmiä on eri puolilla maata. Ryhmiä, joissa taistellaan naisten väheksymisen valhetta vastaan, missä Jumalan totuus luo valoaan Egyptin tukahdutettujen naisten ylle. Sen sijaan, että he suostuisivat heille tarjottuun alemman luokan asemaan, heistä on tulossa voimakkaita Kristuksen sanansaattajia, rakkauden, ilon ja anteeksannon majakoita.
Kokouksen lopussa Amany hymyilee ja sanoo…

”On mahtavaa nähdä millainen siunaus nämä uskoonsa sitoutuneet kristityt naiset ovat perheilleen ja yhteisölleen. Miten paholainen voisi voittaa naisen, joka on varustettu Jumalan sanalla ja jonka sydämen Kristuksen lempeä rakkaus on parantanut?”

USKO YHDISTÄÄ VALTAMERTEN YLI

Muutama kuukausi sitten englantilainen Heather George osallistui kansainvälisen naisten ryhmän mukana yhteiseen konferenssiin Etiopian vainottujen kristittyjen naisten kanssa. “En ole koskaan oikein välittänyt kristillisistä naisten konferensseista. Monet, joihin...

Yhteistä kasvua salassa Keski-Aasiassa, naisten opetuslapseusryhmä kokoontuu viettämään kansainvälistä naistenpäivää

Kansainvälinen Naistenpäivä 8. maaliskuuta on koko Keski-Aasiassa vapaapäivä. Silloin järjestöt, yritykset ja oppilaitokset antavat naistyöntekijöille lahjoja ja kukkia. Miehet antavat lahjoja elämänsä tärkeille naisille ja pöytä täytetään herkuilla. Keski-Aasian...

Lesken ylistys rohkaisee

Neljäkymmentä nigerialaista naista lauloi riemullisesti, kun minä ja joukko naisia ympäri maailmaa saavuimme kahdeksi päiväksi tapaamaan ja rohkaisemaan heitä: ”Olemme kokoontuneet yhdessä tänne tapaamaan Häntä, Herraamme. Kutsumme kaikki Hänen omansa tänne. Olemme...

Vuorilla liikkuva usko: Agustina on vaimo, äiti ja Raamattujen salakuljettaja

Pohjois-Kolumbiassa muuan nainen ja hänen perheensä uhmaavat kristityille asetettuja rajoituksia. He liikkuvat yöllä ulkona, salakuljettavat Raamattuja ja vierailevat salaisissa kirkoissa viidakon keskellä. Riskit ovat suuret, mutta vielä suurempi on heidän...

Kuinka Isis tuli osaksi taidettani? – Open Doorsin tukema taideterapiaprojekti Jordaniassa

Tervetuloa paikkaan, jossa toivutaan traumoista ja jossa kotinsa, kylänsä ja viattomuutensa jättämään joutuneita lapsia autetaan tulemaan jälleen lapsiksi! Tässä artikkelissa pääset tutustumaan Open Doorsin tukemaan taideterapiaprojektiin lasten äänen...

Syyrian kirkkoa jälleenrakennetaan – 5 kertomusta Open Doorsin valmennuksista

Yksi työmme pääkohteista Syyriassa on raamattukeskeinen valmennus eri kirkkokuntien jäsenille ja pastoreille. Tuellanne 21 589 Syyrian kristittyä osallistui johonkin valmennusohjelmaamme vuonna 2017. Tässä viisi heistä kertoo, miten valmennus on vaikuttanut heidän...

La Casitassa asuvalla Mateolla on suuria unelmia

  Kolumbian alkuperäisasukkaiden lapsuus on lyhyt. He alkavat auttaa vanhempiaan jo kuuden, seitsemän vuoden iässä. Lapset lähtevät heidän mukaansa muokkaamaan peltoa, raivaamaan metsää ja pitämään huolta eläimistä. Lastenkin tehtävänä on huolehtia perheen...

“Elämä on Kristus ja kuolema on voitto” – 5 opetusta rakkaansa uskonsa vuoksi menettäneiltä perheiltä

Väkivaltaiset ja veriset hyökkäykset ovat tänä vuonna johtaneet 128 kristityn kuolemaan Egyptissä. Vielä useampi kärsii henkisistä ja fyysisistä vammoista päätettyään seurata Kristusta. Monet perheet ovat menettäneet rakkaitaan. Menetyksen tuska on syvä ja haavat...

Open Doors kouluttaa pyhäkoulunopettajia Indonesiassa

  Muiden vähemmistöjen tapaan kristityt lapset Indonesiassa joutuvat koulussa kiusatuiksi ja saavat muita huonompia arvosanoja, ja monet pakotetaan opiskelemaan islamia. Monet ovat kääntyneet islamiin. -Olemme tähän osittain syypäitä, koska emme ole ravinneet...

Vastaamme haasteeseen

Kristittyjä valmennetaan Afrikassa kohtaamaan islamin eteneminen. Open Doors on tässä haasteessa afrikkalaisten kristittyjen rinnalla. Heitä koulutetaan valmistautumaan vainon kohtaamiseen ja heille järjestetään taloudellisen voimaantumisen ohjelmia. Sinun tuellasi on...

Pysy ajan tasalla

Tilaa tästä sähköpostiisi ajankohtaista tietoa Open Doorsin toiminnasta ja vainottujen kristittyjen tilanteesta maailmassa. Saat sähköpostiisi myös ajankohtaisia rukousaiheita noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Kiitos tilauksesta!