RAKKAUDEN, ILON JA ANTEEKSIANNON MAJAKAT.

HARVINAINEN JA AINUTLAATUINEN VÄLÄHDYS EGYPTIN MAASEUDULLA TOIMIVAAN NAISTEN OPETUSLAPSEUSRYHMÄÄN.
On perjantai-iltapäivä eteläisessä Egyptissä. Rukouskutsu kuuluu kaiuttimista ja mustiin kaapuihin pukeutuneet naiset kulkevat miespuolisten sukulaistensa perässä moskeijaan. Naisina heitä pidetään usein miehiä vähempiarvoisina.
Vielä vähäarvoisempana pidetään sitä naisjoukkoa, joka on koolla moskeijan lähellä – kristittyjen naisten ryhmä. Nämä naiset kohtaavat jatkuvasti sitä, miten miehet halveksuvat ja ahdistelevat heitä.  Mutta heidän ilon täyttämä ylistyksensä paljastaa, että he ovat parantuneet tästä naisten alistamisen valheesta, jota on ajoittain esiintynyt myös Egyptin kristillisessä kirkossa.

Seuraavassa lyhyessä videopätkässä naiset laulavat laulua, jossa on mm. seuraavat sanat: ”Jumala on ottanut minut lapsekseen. Hän hyväksyy minut ja Hän tahtoo tukea minua.”

Ryhmässä naiset etsivät ja löytävät läheisemmän yhteyden Jumalaan ja toisiin ryhmän jäseniin. Kun yksi kertoo omasta hankalasta tilanteestaan toiset kuuntelevat. Taakka on jaettu, kyyneleitä on vuodatettu ja parantuminen on mahdollista.

Vaikka kaikki  ryhmän naiset ovat kasvaneet pienestä pitäen kristillisen kirkon yhteydessä, tämän ryhmän lähestymistapa opetuslapseuteen on heille uusi.

”Jos joku haluaa oppia puhumaan Jumalan kanssa, hänen täytyy osallistua tällaiseen ryhmään”  yksi naisista sanoo. ”Me jaamme taakkamme ja rukoilemme toistemme puolesta. Täällä me opimme, mitä todella tarkoittaa rakkaus toisia kohtaan.”

Sitten on aika opiskella raamattua. ”Tällä kertaa opettajana on Amany (Nimi keksitty ja jutussa käytetään kuvituskuvia jäsenten turvallisuutensa takaamiseksi).” Hän on kenttätyöntekijä ja itsekin maaseudun kristitty.

”Haluan näiden naisten tietävän, että Jumalalle he ovat kallisarvoisia ja rakkaita. Jumala loi heistä ainutkertaisia.  Heitä rakastetaan ja heillä on ratkaisevan tärkeä rooli Jumalan valtakunnan edistymisessä Egyptissä.”

Ryhmän naiset odottavat malttamattomia  vuoroaan voidakseen kertoa, kuinka Jumala on tehnyt työtä heidän elämässään. Heillä on paljon kerrottavaa. Seuraavassa videopätkässä yksi naisista kertoo, kuinka opetuslapseusryhmä on auttanut ja rohkaissut häntä ”olemaan valo, joka loistaa kodissa, perheessä ja naapurustossa.”
Tälläisiä ryhmiä on eri puolilla maata. Ryhmiä, joissa taistellaan naisten väheksymisen valhetta vastaan, missä Jumalan totuus luo valoaan Egyptin tukahdutettujen naisten ylle. Sen sijaan, että he suostuisivat heille tarjottuun alemman luokan asemaan, heistä on tulossa voimakkaita Kristuksen sanansaattajia, rakkauden, ilon ja anteeksannon majakoita.
Kokouksen lopussa Amany hymyilee ja sanoo…

”On mahtavaa nähdä millainen siunaus nämä uskoonsa sitoutuneet kristityt naiset ovat perheilleen ja yhteisölleen. Miten paholainen voisi voittaa naisen, joka on varustettu Jumalan sanalla ja jonka sydämen Kristuksen lempeä rakkaus on parantanut?”

La Casitassa asuvalla Mateolla on suuria unelmia

  Kolumbian alkuperäisasukkaiden lapsuus on lyhyt. He alkavat auttaa vanhempiaan jo kuuden, seitsemän vuoden iässä. Lapset lähtevät heidän mukaansa muokkaamaan peltoa, raivaamaan metsää ja pitämään huolta eläimistä. Lastenkin tehtävänä on huolehtia perheen...

“Elämä on Kristus ja kuolema on voitto” – 5 opetusta rakkaansa uskonsa vuoksi menettäneiltä perheiltä

Väkivaltaiset ja veriset hyökkäykset ovat tänä vuonna johtaneet 128 kristityn kuolemaan Egyptissä. Vielä useampi kärsii henkisistä ja fyysisistä vammoista päätettyään seurata Kristusta. Monet perheet ovat menettäneet rakkaitaan. Menetyksen tuska on syvä ja haavat...

Open Doors kouluttaa pyhäkoulunopettajia Indonesiassa

  Muiden vähemmistöjen tapaan kristityt lapset Indonesiassa joutuvat koulussa kiusatuiksi ja saavat muita huonompia arvosanoja, ja monet pakotetaan opiskelemaan islamia. Monet ovat kääntyneet islamiin. -Olemme tähän osittain syypäitä, koska emme ole ravinneet...

Vastaamme haasteeseen

Kristittyjä valmennetaan Afrikassa kohtaamaan islamin eteneminen. Open Doors on tässä haasteessa afrikkalaisten kristittyjen rinnalla. Heitä koulutetaan valmistautumaan vainon kohtaamiseen ja heille järjestetään taloudellisen voimaantumisen ohjelmia. Sinun tuellasi on...

Toivo elää taas – uusi käynti Wasihunin ja hänen perheensä luona

Wasihunin syrjäisellä seudulla Etiopiassa asuva perhe oli ennen koko kylän ainoa kristitty perhe. Heitä pilkattiin ja uhkailtiin jatkuvasti, koska he eivät halunneet palata harjoittamaan perinteistä uskontoa. Perheen isä, Motuma, yritti lempeällä tavalla selittää...

Tutustu Myanmarin tulevaisuuteen

Matkalla tapaamaan lapsia Kello on 7 aamulla, kun nautimme pikaisen, paikallisen aamiaisen: jauhettua, mausteista kanaa riisinuudelien kera höyryävässä liemessä. Ruoka on niin herkullista, että on pakko ottaa santsikierros. Kymmenen minuutin päästä meidät kiidätetään...

Buddhalaisten kotiseuduilla

Open Doors vie sinut Aasiaan tapaamaan buddhalaistaustaisia kristittyjä. Monissa Aasian maissa buddhalaisuus on elämäntapa. Mutta mistä on kyse? Mitä tämä tarkoittaa heille, jotka uskovat Jeesukseen? Kurkistus buddhalaisuuteen Kuuluu laulua, gongien kuminaa, esi-isien...

Rukouksia ja kirjeitä pastori Dayaratnen puolesta

  Vuonna 2001 pastori Dayaratne vaimonsa Malan kanssa avasi Agape-lastenkodin Hambantotassa, vahvasti buddhalaisella alueella Sri Lankassa. Agape-kotiin he ottivat vastaan hyväksikäytettyjä, orpoja ja hylättyjä lapsia ja kohtelivat heitä perheensä jäseninä.   Kateutta...

”Rakastin häntä! Hän rakasti minua! Hän oli suojelijani.” Kertomus Etiopiassa isänsä menettäneen nuoren pojan kivusta

Motuma Kemede ja hänen perheensä olivat ainoita kristittyjä Länsi-Etiopiassa sijaitsevassa kylässään. Jatkuvista parjauksista ja uhkauksista huolimatta, Motuma pyrki aina rakkaudellisesti kertomaan muille kyläläisille, ettei hän voisi osallistua heidän animistisiin...

TURVALLINEN KASVUPAIKKA ”Tartu käteeni”-hanke Egyptin pohjoisosien lapsille

Kerran vuodessa kristityt lapset kaikkialta Pohjois-Egyptistä osallistuvat Tartu käteeni- juhlaan pitämään hauskaa ja oppimaan yhdessä. He oppivat Jeesuksesta Kristuksesta, tekevät käsitöitä ja osallistuvat erilaisiin aktiviteetteihin kuten köydenvetoon. Se on monille...