SUDANIN RAAMATTUKOULUSTA VALMISTUNEIDEN TOIVEENA TYÖ JUMALAN KUNNIAKSI

18 nubalaista opiskelijaa valmistui Sudanin Raamattukoulusta suurin unelmin: He haluavat tavoittaa Nubavuorten asukkaat ja kertoa heille Jeesuksesta. Seurakunta osallistui valmistujaisjuhlahumuun suurella joukolla, vaikka se on maan hallituksen jatkuvan vainon kohteena. Tässä artikkelissa kerromme juhlasta paikan päällä.

Nuba-heimo on asunut Etelä- ja Keski-Sudanin vuorilla jo sukupolvien ajan. Vaikka Sudanin hallitus on yrittänyt hävittää heimon ja estää sen auttamisen, nubalaiset ovat pysyneet kestävinä ja jatkaneet eloaan parhaansa mukaan. Tukijoidensa ansiosta Open Doors on pystynyt toimittamaan heille elintärkeää apua paikallisten kumppaniensa avulla. ”On valtavan rohkaisevaa nähdä, miten laajasti Nubavuorilla asuvat veljemme ja sisaremme levittävät sitä hyvää, mitä heidän hyväkseen on voitu tehdä”, kertoo Fikiru*, yksi nubalaisten luona äskettäin vierailleen ryhmän jäsenistä.

Nubalaiset juhlivat uusia lähetystyöntekijöitään – jopa puiden oksilla

Aurinko porotti armottomasti, kun liityimme satojen muiden kanssa juhlaan. Seurakuntalaiset istuivat vieri vieressä kallioiden väliin viritetyn suojakatoksen alla, mutta paikalla oli heidän lisäkseen paljon muitakin todistamassa tapahtumaa. Nämä muut etsivät seisoma- tai istumapaikan sieltä, missä varjoa oli vähänkään tarjolla. Jotkut kiipesivät jopa läheiseen puuhun varmistaakseen, etteivät jäisi mistään paitsi.

Nubavuorilla oli juuri kuiva kausi, ja tuuli nosti tuon tuosta pölyä, jota tunkeutui silmiin, nenään, korviin ja suuhun. Sekään ei silti voinut häiritä juhlaa eikä vaimentaa juhlailoa. Olimme todistamassa 18 opiskelijan valmistumista paikallisesta, erittäin arvostetusta sudanilaisesta Raamattukoulusta heidän kolmivuotisen opiskelunsa jälkeen.

Koulun tilat eivät ehkä ole parhaat mahdolliset, mutta innostusta ja antaumusta sieltä ei puutu! Raamattukoulu on onnistunut kouluttamaan satoja evankelistoja ja lähettejä Sudanin epävakaista olosuhteista huolimatta. Osa koulutuksesta tapahtuu työtä tehden, jolloin opiskelijat oppivat palvellessaan ja keskittyessään työskentelemään oman alueensa ihmisten parissa.

Ilo todistaa Jumalan avusta ihmisten elämässä

Juhlaohjelman aloitti miesten ja naisten perinnetanssi. Se oli iloinen, mutta samalla kunnioitusta herättävä. Karjaksi pukeutuneet miehet ja naiset lähestyivät seurakuntaa laulaen kovaa ja jäljitellen uppiniskaisen lauman liikkeitä. Lantion ympäri sidotun ruokohameen kahina pehmensi satojen nilkkahelistimien terävää rytmiä. Yleisö osoitti kulkueelle suosiotaan ja sen jäljessä tulivat yksittäiset esiintyjät, kuorot ja puhujat ylistäen Jumalaa armosta, jota Hän osoittaa valmistuneiden elämässä.

loinen ilmapiiri vakavoitui hetkeksi vain silloin, kun vastavalmistuneet saapuivat paikalle opettajiensa johdolla. Kaikesta huokui, miten merkittävä asia miesten valmistuminen kurssilta oli opiskelijoille itselleen sekä heidän ystävilleen ja perheilleen. He olivat nyt valmiita lähetettäviksi tärkeään tehtävään: kertomaan Kristuksen toivosta kaikkialla heidän rakkailla Nubavuorillaan.

”Sen jälkeen, kun menin Raamattukouluun, elämäni on muuttunut paljon. Olen kasvanut hengellisesti ja minut on opetettu auttamaan muita samanlaiseen kasvuun. Nyt minun on helppo mennä saarnaamaan evankeliumia. Jatkan rukousta kaikkien Raamattukoulua tukeneiden puolesta. Jumala siunatkoon teitä ja antakoon mahdollisuuden tukea muita samalla tavoin kuin olette tukeneet minua”, Mubarak totesi.

Evankeliumi etenee nyt polkupyörällä ja rukouksella

Seremonian jälkeen jokainen valmistunut oli hukkua halausten, lahjojen ja äänekkäiden huudahdusten tulvaan. Myös Open Doors antoi jokaiselle lahjan – polkupyörän, joka helpottaa tärkeää työtä edes vähän.

”Kävelen yleensä viidestä kuuteen tuntia päivässä palvellessani seurakuntamme jäseniä. Sääolot tekevät siitä kauheaa. Nyt voin kuitenkin mennä paljon kauemmas ja silti palvella heitä. Pyörän ansiosta pääsen myös takaisin samana päivänä. Kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet meitä.”

Raamattukoulu tukee paikallista kirkkoa kouluttamalla pappeja ja auttaa lähetystyön tekemisessä aiemmin saavuttamattomissa yhteisöissä. Tukenne auttaa veljiämme ja sisariamme selviämään ja menestymään Nubavuorilla ja todistamaan sydämensä halusta Kristuksesta sillä uskolla, että Jumala on asettanut ja kutsunut heidät juuri sinne.

* Nimi muutettu turvallisuussyistä. Kuvissa esiintyvät kasvot on peitetty henkilöllisyyksien suojaamiseksi.

Rukousaiheita

Pyydämme alueelle turvallisuutta, rauhaa ja vakautta. Rukoilemme, että valtaapitävät harkitsevat neuvoteltua sopimusta.
Rukoilemme, että kirkko säilyy yhtenäisenä ja että keskinäinen tuki jatkuu.
Rukoilemme sadetta ja hyviä satoja.
Rukoilemme, että ovia avautuisi evankeliumin julistamiseen uusille yhteisöille.

Lähde

TERVETULOA LYDIAN JOHTAMAAN HYLKIÖIDEN KIRKKOON – Kadonneet löytyvät, sairaat paranevat, kuolleet palaavat elämään

Beth, Open Doorsin toimittaja, matkusti hiljattain Etelä-Filippiineille tapaamaan muslimitaustaisia uskovia, joita Open Doors tukee. Osana Bethin työtä on kutsua maailman kristittyjä rukoilemaan vainottujen siskojensa ja veljiensä puolesta ja tukemaan...

USKO YHDISTÄÄ VALTAMERTEN YLI

Muutama kuukausi sitten englantilainen Heather George osallistui kansainvälisen naisten ryhmän mukana yhteiseen konferenssiin Etiopian vainottujen kristittyjen naisten kanssa. “En ole koskaan oikein välittänyt kristillisistä naisten konferensseista. Monet, joihin...

Yhteistä kasvua salassa Keski-Aasiassa, naisten opetuslapseusryhmä kokoontuu viettämään kansainvälistä naistenpäivää

Kansainvälinen Naistenpäivä 8. maaliskuuta on koko Keski-Aasiassa vapaapäivä. Silloin järjestöt, yritykset ja oppilaitokset antavat naistyöntekijöille lahjoja ja kukkia. Miehet antavat lahjoja elämänsä tärkeille naisille ja pöytä täytetään herkuilla. Keski-Aasian...

Lesken ylistys rohkaisee

Neljäkymmentä nigerialaista naista lauloi riemullisesti, kun minä ja joukko naisia ympäri maailmaa saavuimme kahdeksi päiväksi tapaamaan ja rohkaisemaan heitä: ”Olemme kokoontuneet yhdessä tänne tapaamaan Häntä, Herraamme. Kutsumme kaikki Hänen omansa tänne. Olemme...

Vuorilla liikkuva usko: Agustina on vaimo, äiti ja Raamattujen salakuljettaja

Pohjois-Kolumbiassa muuan nainen ja hänen perheensä uhmaavat kristityille asetettuja rajoituksia. He liikkuvat yöllä ulkona, salakuljettavat Raamattuja ja vierailevat salaisissa kirkoissa viidakon keskellä. Riskit ovat suuret, mutta vielä suurempi on heidän...

Kuinka Isis tuli osaksi taidettani? – Open Doorsin tukema taideterapiaprojekti Jordaniassa

Tervetuloa paikkaan, jossa toivutaan traumoista ja jossa kotinsa, kylänsä ja viattomuutensa jättämään joutuneita lapsia autetaan tulemaan jälleen lapsiksi! Tässä artikkelissa pääset tutustumaan Open Doorsin tukemaan taideterapiaprojektiin lasten äänen...

Syyrian kirkkoa jälleenrakennetaan – 5 kertomusta Open Doorsin valmennuksista

Yksi työmme pääkohteista Syyriassa on raamattukeskeinen valmennus eri kirkkokuntien jäsenille ja pastoreille. Tuellanne 21 589 Syyrian kristittyä osallistui johonkin valmennusohjelmaamme vuonna 2017. Tässä viisi heistä kertoo, miten valmennus on vaikuttanut heidän...

La Casitassa asuvalla Mateolla on suuria unelmia

  Kolumbian alkuperäisasukkaiden lapsuus on lyhyt. He alkavat auttaa vanhempiaan jo kuuden, seitsemän vuoden iässä. Lapset lähtevät heidän mukaansa muokkaamaan peltoa, raivaamaan metsää ja pitämään huolta eläimistä. Lastenkin tehtävänä on huolehtia perheen...

“Elämä on Kristus ja kuolema on voitto” – 5 opetusta rakkaansa uskonsa vuoksi menettäneiltä perheiltä

Väkivaltaiset ja veriset hyökkäykset ovat tänä vuonna johtaneet 128 kristityn kuolemaan Egyptissä. Vielä useampi kärsii henkisistä ja fyysisistä vammoista päätettyään seurata Kristusta. Monet perheet ovat menettäneet rakkaitaan. Menetyksen tuska on syvä ja haavat...

Open Doors kouluttaa pyhäkoulunopettajia Indonesiassa

  Muiden vähemmistöjen tapaan kristityt lapset Indonesiassa joutuvat koulussa kiusatuiksi ja saavat muita huonompia arvosanoja, ja monet pakotetaan opiskelemaan islamia. Monet ovat kääntyneet islamiin. -Olemme tähän osittain syypäitä, koska emme ole ravinneet...