SUDANIN RAAMATTUKOULUSTA VALMISTUNEIDEN TOIVEENA TYÖ JUMALAN KUNNIAKSI

18 nubalaista opiskelijaa valmistui Sudanin Raamattukoulusta suurin unelmin: He haluavat tavoittaa Nubavuorten asukkaat ja kertoa heille Jeesuksesta. Seurakunta osallistui valmistujaisjuhlahumuun suurella joukolla, vaikka se on maan hallituksen jatkuvan vainon kohteena. Tässä artikkelissa kerromme juhlasta paikan päällä.

Nuba-heimo on asunut Etelä- ja Keski-Sudanin vuorilla jo sukupolvien ajan. Vaikka Sudanin hallitus on yrittänyt hävittää heimon ja estää sen auttamisen, nubalaiset ovat pysyneet kestävinä ja jatkaneet eloaan parhaansa mukaan. Tukijoidensa ansiosta Open Doors on pystynyt toimittamaan heille elintärkeää apua paikallisten kumppaniensa avulla. ”On valtavan rohkaisevaa nähdä, miten laajasti Nubavuorilla asuvat veljemme ja sisaremme levittävät sitä hyvää, mitä heidän hyväkseen on voitu tehdä”, kertoo Fikiru*, yksi nubalaisten luona äskettäin vierailleen ryhmän jäsenistä.

Nubalaiset juhlivat uusia lähetystyöntekijöitään – jopa puiden oksilla

Aurinko porotti armottomasti, kun liityimme satojen muiden kanssa juhlaan. Seurakuntalaiset istuivat vieri vieressä kallioiden väliin viritetyn suojakatoksen alla, mutta paikalla oli heidän lisäkseen paljon muitakin todistamassa tapahtumaa. Nämä muut etsivät seisoma- tai istumapaikan sieltä, missä varjoa oli vähänkään tarjolla. Jotkut kiipesivät jopa läheiseen puuhun varmistaakseen, etteivät jäisi mistään paitsi.

Nubavuorilla oli juuri kuiva kausi, ja tuuli nosti tuon tuosta pölyä, jota tunkeutui silmiin, nenään, korviin ja suuhun. Sekään ei silti voinut häiritä juhlaa eikä vaimentaa juhlailoa. Olimme todistamassa 18 opiskelijan valmistumista paikallisesta, erittäin arvostetusta sudanilaisesta Raamattukoulusta heidän kolmivuotisen opiskelunsa jälkeen.

Koulun tilat eivät ehkä ole parhaat mahdolliset, mutta innostusta ja antaumusta sieltä ei puutu! Raamattukoulu on onnistunut kouluttamaan satoja evankelistoja ja lähettejä Sudanin epävakaista olosuhteista huolimatta. Osa koulutuksesta tapahtuu työtä tehden, jolloin opiskelijat oppivat palvellessaan ja keskittyessään työskentelemään oman alueensa ihmisten parissa.

Ilo todistaa Jumalan avusta ihmisten elämässä

Juhlaohjelman aloitti miesten ja naisten perinnetanssi. Se oli iloinen, mutta samalla kunnioitusta herättävä. Karjaksi pukeutuneet miehet ja naiset lähestyivät seurakuntaa laulaen kovaa ja jäljitellen uppiniskaisen lauman liikkeitä. Lantion ympäri sidotun ruokohameen kahina pehmensi satojen nilkkahelistimien terävää rytmiä. Yleisö osoitti kulkueelle suosiotaan ja sen jäljessä tulivat yksittäiset esiintyjät, kuorot ja puhujat ylistäen Jumalaa armosta, jota Hän osoittaa valmistuneiden elämässä.

loinen ilmapiiri vakavoitui hetkeksi vain silloin, kun vastavalmistuneet saapuivat paikalle opettajiensa johdolla. Kaikesta huokui, miten merkittävä asia miesten valmistuminen kurssilta oli opiskelijoille itselleen sekä heidän ystävilleen ja perheilleen. He olivat nyt valmiita lähetettäviksi tärkeään tehtävään: kertomaan Kristuksen toivosta kaikkialla heidän rakkailla Nubavuorillaan.

”Sen jälkeen, kun menin Raamattukouluun, elämäni on muuttunut paljon. Olen kasvanut hengellisesti ja minut on opetettu auttamaan muita samanlaiseen kasvuun. Nyt minun on helppo mennä saarnaamaan evankeliumia. Jatkan rukousta kaikkien Raamattukoulua tukeneiden puolesta. Jumala siunatkoon teitä ja antakoon mahdollisuuden tukea muita samalla tavoin kuin olette tukeneet minua”, Mubarak totesi.

Evankeliumi etenee nyt polkupyörällä ja rukouksella

Seremonian jälkeen jokainen valmistunut oli hukkua halausten, lahjojen ja äänekkäiden huudahdusten tulvaan. Myös Open Doors antoi jokaiselle lahjan – polkupyörän, joka helpottaa tärkeää työtä edes vähän.

”Kävelen yleensä viidestä kuuteen tuntia päivässä palvellessani seurakuntamme jäseniä. Sääolot tekevät siitä kauheaa. Nyt voin kuitenkin mennä paljon kauemmas ja silti palvella heitä. Pyörän ansiosta pääsen myös takaisin samana päivänä. Kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet meitä.”

Raamattukoulu tukee paikallista kirkkoa kouluttamalla pappeja ja auttaa lähetystyön tekemisessä aiemmin saavuttamattomissa yhteisöissä. Tukenne auttaa veljiämme ja sisariamme selviämään ja menestymään Nubavuorilla ja todistamaan sydämensä halusta Kristuksesta sillä uskolla, että Jumala on asettanut ja kutsunut heidät juuri sinne.

* Nimi muutettu turvallisuussyistä. Kuvissa esiintyvät kasvot on peitetty henkilöllisyyksien suojaamiseksi.

Rukousaiheita

Pyydämme alueelle turvallisuutta, rauhaa ja vakautta. Rukoilemme, että valtaapitävät harkitsevat neuvoteltua sopimusta.
Rukoilemme, että kirkko säilyy yhtenäisenä ja että keskinäinen tuki jatkuu.
Rukoilemme sadetta ja hyviä satoja.
Rukoilemme, että ovia avautuisi evankeliumin julistamiseen uusille yhteisöille.

Lähde

La Casitassa asuvalla Mateolla on suuria unelmia

  Kolumbian alkuperäisasukkaiden lapsuus on lyhyt. He alkavat auttaa vanhempiaan jo kuuden, seitsemän vuoden iässä. Lapset lähtevät heidän mukaansa muokkaamaan peltoa, raivaamaan metsää ja pitämään huolta eläimistä. Lastenkin tehtävänä on huolehtia perheen...

“Elämä on Kristus ja kuolema on voitto” – 5 opetusta rakkaansa uskonsa vuoksi menettäneiltä perheiltä

Väkivaltaiset ja veriset hyökkäykset ovat tänä vuonna johtaneet 128 kristityn kuolemaan Egyptissä. Vielä useampi kärsii henkisistä ja fyysisistä vammoista päätettyään seurata Kristusta. Monet perheet ovat menettäneet rakkaitaan. Menetyksen tuska on syvä ja haavat...

Open Doors kouluttaa pyhäkoulunopettajia Indonesiassa

  Muiden vähemmistöjen tapaan kristityt lapset Indonesiassa joutuvat koulussa kiusatuiksi ja saavat muita huonompia arvosanoja, ja monet pakotetaan opiskelemaan islamia. Monet ovat kääntyneet islamiin. -Olemme tähän osittain syypäitä, koska emme ole ravinneet...

Vastaamme haasteeseen

Kristittyjä valmennetaan Afrikassa kohtaamaan islamin eteneminen. Open Doors on tässä haasteessa afrikkalaisten kristittyjen rinnalla. Heitä koulutetaan valmistautumaan vainon kohtaamiseen ja heille järjestetään taloudellisen voimaantumisen ohjelmia. Sinun tuellasi on...

Toivo elää taas – uusi käynti Wasihunin ja hänen perheensä luona

Wasihunin syrjäisellä seudulla Etiopiassa asuva perhe oli ennen koko kylän ainoa kristitty perhe. Heitä pilkattiin ja uhkailtiin jatkuvasti, koska he eivät halunneet palata harjoittamaan perinteistä uskontoa. Perheen isä, Motuma, yritti lempeällä tavalla selittää...

Tutustu Myanmarin tulevaisuuteen

Matkalla tapaamaan lapsia Kello on 7 aamulla, kun nautimme pikaisen, paikallisen aamiaisen: jauhettua, mausteista kanaa riisinuudelien kera höyryävässä liemessä. Ruoka on niin herkullista, että on pakko ottaa santsikierros. Kymmenen minuutin päästä meidät kiidätetään...

Buddhalaisten kotiseuduilla

Open Doors vie sinut Aasiaan tapaamaan buddhalaistaustaisia kristittyjä. Monissa Aasian maissa buddhalaisuus on elämäntapa. Mutta mistä on kyse? Mitä tämä tarkoittaa heille, jotka uskovat Jeesukseen? Kurkistus buddhalaisuuteen Kuuluu laulua, gongien kuminaa, esi-isien...

Rukouksia ja kirjeitä pastori Dayaratnen puolesta

  Vuonna 2001 pastori Dayaratne vaimonsa Malan kanssa avasi Agape-lastenkodin Hambantotassa, vahvasti buddhalaisella alueella Sri Lankassa. Agape-kotiin he ottivat vastaan hyväksikäytettyjä, orpoja ja hylättyjä lapsia ja kohtelivat heitä perheensä jäseninä.   Kateutta...

”Rakastin häntä! Hän rakasti minua! Hän oli suojelijani.” Kertomus Etiopiassa isänsä menettäneen nuoren pojan kivusta

Motuma Kemede ja hänen perheensä olivat ainoita kristittyjä Länsi-Etiopiassa sijaitsevassa kylässään. Jatkuvista parjauksista ja uhkauksista huolimatta, Motuma pyrki aina rakkaudellisesti kertomaan muille kyläläisille, ettei hän voisi osallistua heidän animistisiin...

TURVALLINEN KASVUPAIKKA ”Tartu käteeni”-hanke Egyptin pohjoisosien lapsille

Kerran vuodessa kristityt lapset kaikkialta Pohjois-Egyptistä osallistuvat Tartu käteeni- juhlaan pitämään hauskaa ja oppimaan yhdessä. He oppivat Jeesuksesta Kristuksesta, tekevät käsitöitä ja osallistuvat erilaisiin aktiviteetteihin kuten köydenvetoon. Se on monille...