Ajankohtaisia rukousaiheita

Tältä sivulta löydät parin viikon välein vaihtuvia ajankohtaisia rukousaiheita, jotka voit tilata myös sähköpostiisi tästä. Voit myös tulostaa käyttöösi alta kuukausittain vaihtuvan rukouskalenterin:

OD Rukous kesäkuu 2017

Vietnam

Koillis-Vietnamissa asuva Vang Mo* kääntyi kristityksi kaksi kuukautta sitten, minkä ansiosta hän lopetti liiallisen alkoholin käytön ja muuttui rakastavammaksi isäksi ja aviomieheksi.

Kesäkuun 16. päivä kaupunginjohtaja, poliisien päämies ja noin 20 muuta ihmistä tunkeutuivat Vang Mon kotiin. He karkottivat Vang Mon ja hänen perheensä kodistaan, koska he ovat kristittyjä. He pakenivat kauas kylästä ja pystyttivät teltan tien viereen. He ovat tällä hetkellä hyvin haavoittuvaisessa asemassa.

Rukoillaan:

  • että Jumala suojelisi heitä, ja että he saisivat turvapaikan.

*Nimi muutettu ja kuva käsitelty epätarkaksi turvallisuussyistä

Bhutan

Maanvyöryt ovat Bhutanissa yleisiä, ja pastorit ja muut kristillisten järjestöjen työntekijät joutuvat usein kulkemaan teitä pitkin, jotka eivät ole turvallisia. Jotkut ovat myös loukkaantuneet auto-onnettomuuksissa. Teillä olevat esteet eivät kuitenkaan ole pystyneet pysäyttämään näitä evankeliumin julistajia.

Viime viikonloppuna eräs työntekijämme vieraili Keski-Bhutanissa rohkaisemassa paikallisia kristittyjä. Kotimatkallaan hän jäi tielle jumiin koko päiväksi, sillä maanvyöry oli katkaissut tien.  Oheisesta videosta näet, miltä maanvyöry näytti.

Rukoillaan:

  • että Herra varjelisi Bhutanissa työskentelevät kristityt auto-onnettomuuksilta ja vaaratilanteilta hankalassa maastossa kulkiessaan.
  • että maanvyöryt eivät voisi estää evankeliumin julistamista